Microsoft oplossingen

Onze mensen zijn Microsoft Certified Solutions Expert (MCSE): Server Infrastructure, Messaging en Private Cloud. Dit wil zeggen dat ze een diepe (gecertificeerde) kennis hebben van Microsoft oplossingen.

De basis en hart van iedere Microsoft Infrastructuur is Active Directory. De gezondheid van deze service is essentieel voor het functioneren van alle andere onderdelen van het netwerk. Wanneer AD immers niet functioneert kunnen eindgebruikers niet inloggen. RDIT gecontroleerd, repareert en geeft advies over het beheer van de gehele Microsoft omgeving maar specialiseerd zich vooral in de migratie van AD. Wanneer meerdere bedrijven fuseren of splitsen is Active Directory een van de eerste zaken die aangepakt moet worden. Deze zogenaamde cross-forest of cross-domain migraties zijn voor ons dagelijkse kost.
Microsoft Exchange is een van de belangrijkste software onderdelen van de meeste bedrijven geworden. We slaan tegenwoordig immers al onze afspraken, contactpersonen, email, taken en notities in op. Wanneer deze uitvalt ziet men al snel dat alle communicatie binnen een bedrijf wegvalt. Zelfs de mobiele telefoons zijn tegenwoordig zo gekoppeld dat ze nog maar beperkt functineren bij het wegvallen van onze e-mail servers. RDIT ontwerpt en plaatst al jaren Exchange omgevingen aangepast allerlei soorten bedrijven. Van hoog beschikbare (DAG) clusters tot hybride Exchange / Office 365 oplossingen, we draaien er onze hand niet voor om.
Microsoft timmert hard aan zijn virtualisatie oplossing: Hyper-V & System Center. Steeds meer wordt dit platform gezien als een tegenhanger van VMware vSphere. De vergelijking is echter zeer complex gezien ze beiden uitblinken in verschillende gebieden. Hoe monitor ik mijn hardware op storingen (SCOM)? Zijn er speciale software onderdelen nodig voor de koppeling met mijn SAN? En hoe zorg ik dat de omgeving ingericht is volgens Microsoft’s Best Practices? Welke oplossing het beste geschikt is voor U omgeving is dan ook een belangrijke beslissing waar we graag met U over praten. Het is immers de basis van uw gehele Windows infrastructuur.
Fysieke servers bevatten tegenwoordig zoveel resources (zoals CPU’s en geheugen) dat met tegenwoordig meer gebruikers kwijt kan op virtuele terminal server dan fysieke. Deze moeten dan uiteraard wel goed ingedeeld zijn. Hoeveel terminal servers of virtuele desktops kunt u kwijt op een fysieke server? En hoeveel resources moeten deze toegedeeld krijgen zodat mijn gebruikers goed kunnen werken? Moet ik uberhaupt gaan voor Microsoft Terminal Servers, Citrix XenApp of een VDI oplossing? Wij hebben al meer dan 10 jaar ervaring met het ontwerpen van Citrix en Terminal Server omgevingen en kunnen ook voor uw omgeving de beste oplossing vinden.