SAN oplossingen

Het SAN is het hart van de IT infrastructuur. Niet alleen is dit het meest essentiële onderdeel van uw omgeving maar ook de grootste bottleneck. Bijna alle grote vertragingen worden herleid naar het SAN. Het goede nieuws is dat we erg grote vooruitgang maken om deze bottlenecks op te lossen (met onder meer SSD’s en 10Gbit netwerk componenten) maar de waarheid is dat het SAN de komende jaren nog steeds de grootste bottleneck zal blijven.

Daarnaast is het ene SAN het andere niet. Ieder merk heeft zijn eigen voordelen (en zeker ook nadelen).  De materie is tegenwoordig ook zo complex dat een normale systeembeheerder het onderscheid nog maar moeilijk kan maken. Daar kunnen wij echter mee helpen. Wij hebben jarenlange ervaring met NetApp, Dell Equallogic, HP MSA/EVA en Synology SAN en NAS systemen. Daarnaast concentreren wij ons op nieuwe oplossingen zoals VMware VSAN en hyper-converged oplossingen.

Het SAN is tevens ook de grootste hardware investering die een bedrijf doet binnen een IT omgeving. Een foute keuze (in schaling, model of licenties) kan enorme extra kosten opleveren.

Met al onze ervaring zijn wij erg vertrouwd in de materie en kunnen wij met een gerust hart u de beste keuze laten maken.

NetApp bied al jaren de meest uitgebreide SAN en NAS storage oplossingen aan en wordt gezien als één van de marktleiders in dit gebied. NetApp FAS oplossingen bieden niet alleen een oplossing voor data opslag maar ook een ander groot probleem dat samengaat met enorme datagroei: back-up. Met NetApp’s snapvault en snapmirror technieken kan letterlijk honderden gigabytes binnen seconden backuppen. Veel bedrijven willen een dagelijkse back-up maar lopen zo ver uit dat ze s’ochtends nog lopen. Met NetApp wordt tevens zeer slim en efficiënt met uw data omgegaan. Dit komt NetApp de-duplicatie gebruikt.

netapp-dedupe1

Met de techniek worden alle dubbele blokken data slechts eenmalig opgeslagen. Hierdoor kunt u enorm veel kosten besparen want al die dubbele data op u netwerk neemt immers geen extra ruimte meer in beslag.

Dell Equallogic bied eenvoudige en simpel beheersbare SAN opslag tegen een zeer scherpe prijs. Omdat wij volledig merk onafhankelijk zijn kunnen wij advies geven in ieder merk waaronder dus ook Dell. Dell Equallogic pronkt uit in hun simpliciteit in beheer. Wij kunnen u eenvoudig en snel uitleggen hoe u zelf beheer en monitoring kunt uitvoeren. De installatie kan ook samen worden uitgevoerd waar we alles uitleggen over Host intergration tools, MPIO (multipathing) en SAN headquarters. Al deze tools zijn essentieel voor een goed werkende omgeving die gebouwd is op best practices.

Dell_EQL_HitKit_diagram

VSAN is het antwoord van VMware op de opslag problemen binnen u datacenter. VMware heeft eigenhandig de serverwereld op zijn kop gezet door servers los te koppelen van hun fysieke onderlaag. Dit betekend dat tegenwoordig het niet meer uitmaakt welk merk hardware u koopt voor u servers en u ook in de toekomst geen problemen hebt om oude hardware te vervangen. Hetzelfde probeert VMware nu ook te doen in de storage wereld met hun hyper-converged software-defined storage oplossing (een mond vol). In de praktijk betekend dit dat u in de meeste gevallen geen SAN meer nodig heeft omdat de virtualisatie host hun eigen SSDs en opslag gebruiken om de virtuele servers te huisvesten. Dit terwijl u data verspreid wordt over de fysieke servers zodat ook tijdens een calamiteit u servers beschikbaar blijven. VMware_VSAN1

Deze oplossing heeft een groot aantal voordelen: Lage latency, grote hoeveelheden IOPS en hoge doorvoer. Deze oplossing is tevens daarmee uitermate geschikt voor VDI omgevingen. Wij kunnen u begeleiden bij de implantatie, herinrichting of beheer van deze oplossing en de randapparatuur.